Yangın Çıkış Kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini şayeste görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli mebdelı kriterler hane önüne allıkınarak karar verilmektedir. Özellikle sadık bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yararlı raporunun hileınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Nitekim yangınlardan korunmak için yapı taşı olan yangın merdivenleri çoğu yerde mecburi olarak tutulmaktadır.

Esas özelliği yangına peklik olan yangın kapıları, çok faik sıcaklıktaki yangınlara müsteniden insanların emin bir şekilde birçokmalarını sağlamlar ve herhangi bir yangın simultane binadan tam çıkış bağırsakin kullanılması gerekir.

Yangın vakalarında insanların binaları sağlamlıklı şekilde vazgeçme etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı dokumaya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Kapıları sıkı adam topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı veya dinlence yaptığı kebir binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği mecburi olarak kullanılmalıdır.

Bu nedenle yangın kaynaklı yaşama zayiatı evetşanmaya devam etmekte ve bu kalıp yangın merdiveni imalatı ciğerin müstelzim özenin gösterilmesi icap ettiğini demıtlamaktadır. 

Yangın merdivenleri içeriden ve dışarıdan strüktürlabilmekle yan yana henüz çok dışarıdan yapılan yangın merdivenleri yeğleme edilmektedir. Bunun baş sebebi bucak kaybına asıl Yangın kapısı istanbul vermemesi ve elan az maliyetle çalışmain tamamlanabilmesini katkısızlamasıdır. Bazı binalarda ise yangın merdivenleri binaya komşu beton merdivenler şeklinde bayındırlık edilirken diğerlerinde sonradan ilave edilerek konstrüksiyonlabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına için çeşitli şekillerde özel dizayn ya da katlanabilir halde bile tasarlanabilmektedir.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve kullanım amacına bakarak belli başlı yapı denetleme şartlarını sağlamlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseriya TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (ivedi çıkış baplarının) belli başlı durumlara gereğince TSE şartlarını katkısızlaması gerekmektedir.

Dolgular ile kapı abesluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler ara buluculığı ile tutturulan kapı kanatları, evgin durumlarda kolaylık açılacak şekilde yangın bapsı inanma kilidi ile emniyetli hale getirilmektedir.

Yangın merdiveni, binalarda eleştiri bir güvenlik özelliğidir ve yangın veya başka evgin durumlarda binada bulunanların emin ve erişilebilir bir şekilde çıkmalarını peylemek yürekin mutasavvertır. Yangın merdivenleri genellikle çelik veya demir kadar malzemelerden gestaltlmış ve binanın dışına tutturulmuş dış merdivenlerdir.

Bu yangın bapsı modellerinin her biri, binaların orantılı düzeyde yangın koruması ile donatılmasını esenlayarak belli ihtiyaçları ve aranjör standartları önlemek üzere tasarlanmıştır.

Yangın bapları özellikle yangın esnasında nasıl kapalı tutulmalıdır. Bu noktada, yakın veya yaylı menteşe ile muktezi metres mekanizması oluşturulur. Yangın bapsında olması müstelzim bir vesair öge ise emniyet yerine ihtiyaç mahsus şieğlenceli contalardır.

Çift kanatlı yangın kapısı da binadaki tüm insanların en hızlı ve katkısızlıklı şekilde binadan ayrılmalarını kamçılamak gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.

Göksu Kapı üretim alanlarında spesiyalist ekibimiz tarafından belirlenen gestaltdaki Yangın Kapıları en şiddetli kalite ve en onat paha politikamıza uygun olacak şekilde üretilir.

Report this wiki page